Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Beljakovine za življenje in smrt

11. februarja 2015 @ 17:0019:00

1. del: Živalske beljakovine skrajšujejo življenje

2.del: Optimizacija beljakovinske prehrane

Doc. dr. Iztok Ostan z Univerze v Ljubljani je avtor knjige Beljakovine za življenje in smrt (Založba ARA, 2012). V njej pojasnjuje na preprost način rezultate raziskav o pomenu in problematičnosti uživanja beljakovin. Ta problematika postane zelo pereča zlasti, ko ostarimo ali pa smo izčrpani zaradi bolezni. Takrat telo še kako potrebuje beljakovine, a jih ni sposobno učinkovito presnoviti, ker se je zmanjšala učinkovitost prebavil in izločal. Na seminarju bomo izvedeli o prehranski pomenu beljakovin, o fizioloških problemih, ki jih povzročajo v presnovi, dotaknili se bomo prednosti in pomanjkljivosti vegetarijanstva, izbire različnih kombinacij beljakovinskih živil in izbire kakovostnih beljakovinskih prehranskih dodatkov.

Podrobnosti

Datum:
11. februarja 2015
Čas:
17:00—19:00

Prizorišče

Knjižnica Radovljica
Gorenjska cesta 27
Radovljica, 4240 Slovenia
+ Google Zemljevidi